Tematske poti

Prva svetovna vojna je usodno zaznamovala kraje ob Soči. Pot miru, ki poteka čez nekdanje bojišče, se ustavi tudi v muzeju na prostem Zaprikraj, obnovljenih položajih italijanske vojske, ki nemo pričajo o grozotah vojne. Svojevrsten spomenik je vojaška kapela na Planici, mimo katere vodi povezovalna pot v vas Krn.

Krožna pot skozi Koseška korita je speljana po stezicah, ki so jih uporabljali že naši predniki in vodi mimo številnih slapov potoka Stopnika ter ponuja sprostitev v objemu gozda in počitek na energetskih točkah. Za krožno pot s postanki potrebujete okoli dve uri. 

Alpe Adria trail je mednarodni projekt, ki povezuje Grossglockner z Jadransko obalo. Pot poteka čez avstrijsko Koroško, skozi Kranjsko Goro v dolino Soče, od tu pa čez Benečijo v Brda in po italijanskem in slovenskem krasu do Trsta. V Drežnico, ki je ena izmed najlepših etapnih postaj, pride pot po levem bregu Soče iz Bovca, iz vasi pa se nadaljuje po Poti miru čez Planico do planine Kuhinja, od koder se spušča skozi vas Krn nazaj do Soče in v Tolmin. 

IMG_4979
Vrata
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zaprikraj
Muzej na prostem Zaprikraj, Foto Tamino Petelinšek (1) (Copy)
Zaprikraj
PC200815
Zaprikraj
korita-zemljevid
Koseška korita
Koseska-korita
Koseška korita
koseska-korita04
Koseška korita
IMG_201_HDR-800x500
Alpe Adria trail